Tallers de la TAV-CC

La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central ofereix al projecte AMiC una sèrie d’eines per ajudar al professorat en la pràctica artística i la seva aplicació amb els alumnes.

Aquest curs 2015/16 us volem oferir tres visions i treballs diferents al voltant del tema de l’aigua:

.

1. MARGARITA MASCARÓ: LES PARAULES DE LA PLUJA

Dimecres 28 d’Octubre a les 17.30h // Casa Lluvià // Durada: 2h.

margaritaAquest taller que té la pluja com a punt de referència per fer un treball d’experiència artística, lingüística i, perquè no, científica sobre els fenòmens atmosfèrics. També és molt interessant conèixer i fer servir paraules en diferents idiomes: català, castellà, euskera, gallec, anglès, francès, etc.

Es parteix recollint i compatint sons, paraules, poemes, sons i termes relacionats amb la pluja. Amb aquest material, crearem un llibre desplegable d’artista relacionat paraules i imatges per fer poemes visuals.

El nostre llibre desplegable les farem el 3 fases:

1. Muntar el llibre en forma de ziga-zaga.

2. Pintar els fons del llibre. Crearem la base amb tècniques que tinguin una relació estreta amb la forma i el so que té la pluja al caure, és a dir, amb una pintura d’acció, que sorgeix del moviment del pinzell i del cos. Si parlem del “xirimiri”, farem traços fins, regulars, si parlem de turmenta, traços amb molta textura i moviment.

Els instruments de pintar o pinzells els farem al taller amb branques, pals, cordes, paper….a més de fer servir els tradicionals com pinzells o llapis.

3. Collage amb materials mixtes, i paraules o text. S’integrarà a la base, els texts com a literatura i com a element plàstic (impresos o cal·ligràfics), incisions, objectes com ara fils, papers, etc…

El tema de la pluja es viu d’una manera personal i es pinta des de dintre, sense necessitat de model, cadascú va traient imatges i recreant una poètica pròpia. El collage permet desenvolupar aquest imaginari amb elements que eixamplen les nostres possibilitats expressives.

Més informació aquí.

pluja.

2. EUDALD ALABAU: UN MÓN FLOTANT. SORTIDA – TALLER

Dissabte 28 de Novembre a les 10.00h // Centre de l’Aigua (Can Font) // Durada: 4h.

La sortida serà a les 10.00h del matí des del Centre de l’Aigua, a Can Font (Carretera de Santpedor, 175 08242 Manresa Tel. 93 877 22 31 – ext. 2 CAN FONT).

eudaldTreball amb estructures vegetals com ara les tiges dels desmais, els joncs, vímets i ridortes. Part del material el porta l’artista des de Ripoll, però si hi ha un nombre elevat d’alumnes, caldrà que per part nostre recollir sobretot tiges fines de desmai.

Estructures flotants amb aquestes tiges i altres branquillons. Composicions flotants damunt l’aigua. Cada participant pot dur de casa un brick de suc, que s’haurà rentat, s’hi posarà aigua i es posarà al congelador de casa i es porta de bon matí al taller dins una bossa de plàstic. Part del gel encara arriba en condicions a mitjans de novembre.

Bona part del curset s’alimenta de les imatges dels treballs de l’artista al flickr, per això es farà una introducció del seu treball, sobretot amb gel, aprofitant els treballs efímers del passat.

desmai3.

3. ESTER FABREGAT: RECICLA – REPENSA – REUTILITZA.

Aplicacions pràctiques sobre sostenibilitat, reciclatge, treball en equip, escultura, arts visuals i performance.

Dimecres 25 de Novembre a les 17.30h // Casa Lluvià // Durada: 2h.

Xestererrada sobre el mètode creatiu d’Ester Fabregat. Els explico en què consisteix el meu treball com escultora tot mostrant diferents obres i els seus processos creatius. Explicació sobre el treball cooperatiu que han de realitzar i execució del taller. Possible instal·lació, possible performance, segons els resultats obtinguts del treball cooperatiu, i anàlisi col·lectiu final.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

  • Introducció a un mètode creatiu escultòric, temporal i performatiu.
  • Sensibilització social sobre el consum responsable de materials plàstics, i sobre la responsabilitat civil de l’ús dels plàstics.
  • Incentivar el treball cooperatiu entre els alumnes.
  • Aplicació pràctica sobre el dibuix abstracte emprat dins la tridimensionalitat i l’escultura.
  • Introducció a l’art contemporani i la performance a través d’analitzar i experimentar un procés creatiu.

MATERIAL QUE HAN D’APORTAR ELS PARTICIPANTS:

  • Bosses de mercat, de colors i de plàstic reciclades

bosses bosses2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *